Historie
Nr. Nissum Turist

Historie

Nr. Nissum Taxa & Turist arrangerer specielle turistrejser efter aftale med potentielle kunder.  Herudover køres der faste ruter, kørsel for Nr. Nissum Kommune, Nr. Nissum skole, Nr. Nissum Seniorhøjskole,  Dansk Håndbold Forbund, Team Danmark, Alfa Travel, Gislev Rejser og flere andre rejsearrangører.

Nr. Nissum Taxa & Turist er et privatejet busselskab. Firmaet blev grundlagt i 1949 af Henning og Elna Nielsen, under navnet Henning Nielsen. Virksomheden startede med taxa- og udlejning af personbiler.

Elnaog Henning

 

Denne pragtfulde Opel Kaptajn fra 1952 var den første udlejningsbil - dengang et pragteksemplar at leje ud. I 1953 kom der en helt ny Folkevogn til "Bilparken".

Den smukke gamle Chevrolet til venstre er årgang 1939 og erhvervet af Henning Nielsen i 1956. Selv med en alder af 17 år, udgjorde den en væsentlig del af den daværende bilpark.

Opelkaptajn

Hennings Nielsens første bus var af årgang 1948 og blev købt til firmaet i 1959. Bussen, en Chevrolet blev den første bus i selskabets historie.

I midten ses en 7-personers Ford Transit fra midten af 50'erne. Det var den første minibus i selskabet. Bilen til højre kørte som Taxa og er en Vauxhall årgang 1959.

Fordtransit

 I 1956 og 1962 kom 2 nye busser til virksomheden.

Busserne var overtaget fra Tjæreborg Rejser og havde også tidligere bragt mange turister mellem Danmark og Spanien.

UnoX

Flere busser og minibiler kom til - der skulle mere plads til - derfor byggede Henning og Elna Nielsen en ny og større garage i 1974. Foran garageanlægget ses en lille del af den daværende bilpark.

Garage

 

I 1984 blev der lavet et I/S mellem Henning Nielsen og hans søn Thorkild Nielsen og i 1995 blev firmaet overtaget af Thorkild og Else Nielsen.

I perioden 1984-1987 kom disse to Setra busser til virksomheden - der nu havde fået sit nuværende navn Nr. Nissum Turist.

Setra

 Og sådan ser hele virksomheden ud i dag.

Luftfoto